My Cart

loader
Loading...

Stad aan de Stoof


  • Stichting Kunstboek - Food
  • by Dominic Depreeuw
  • 9789058565068 | NL | PB
Het boek ''Stad aan de Stoof'' wil een overzicht bieden van de meest markante streekproducten uit Antwerpen en haar buurgemeenten, zoals Seefbier, Roggeverdommeke, Mokatines, Filet d''Anvers en Grijze frut om er een paar op te noemen. En het is ook de bedoeling om de ''petite histoire'' van die producten te vertellen: de historiek van een product, of het verhaal van de familie die ermee begon, of van de mensen die het product vandaag levendig houden.

€19,95
available
Quantity
More Information
Publisher Stichting Kunstboek - Food
ISBN 9789058565068
Author(s) Dominic Depreeuw
Publication date December 2014
Edition Paperback
Dimensions 240 x 170 mm
Illustrations 75 col.ill.
Pages 128
Language(s) Dutch (NL) ed.
Description
De stad Antwerpen kent een bijzonder rijke variatie aan lokale culinaire specialiteiten. Iedereen kent wel het bolleke van De Koninck, Elixir d''Anvers en de Antwerpse Handjes, maar er is meer, veel meer. Het boek ''Stad aan de Stoof'' wil een overzicht bieden van de meest markante streekproducten uit Antwerpen en haar buurgemeenten, zoals Seefbier, Roggeverdommeke, Mokatines, Filet d''Anvers en Grijze frut om er een paar op te noemen. En het is ook de bedoeling om de ''petite histoire'' van die producten te vertellen: de historiek van een product, of het verhaal van de familie die ermee begon, of van de mensen die het product vandaag levendig houden. Achter elke kaas, koffie, vleessoort of drank die we typisch Antwerps noemen, zit immers een verhaal van mensen. Creatieve mensen, mensen met een passie, mensen met een idee.