My Cart
Your cart is empty
Looks like you haven't made your choice yet.
- Subtotal
Gezonde Kleur + Lekker Vitaal - promoset - 2 vol -
Koken met Antioxydanten | De Geheimen van Vitale Voeding
- Exhibitions International
- by Françoise De Keuleneer, Joël Pincemail, Jean-Pierre Gabriel
More Information
Publisher | Exhibitions International |
---|---|
ISBN | 9782875100207 |
Author(s) | Françoise De Keuleneer, Joël Pincemail, Jean-Pierre Gabriel |
Publication date | January 2012 |
Edition | Set of 2 hardback Volumes |
Dimensions | 260 x 210 mm |
Illustrations | throughout col.ill. |
Pages | 416 |
Language(s) | Dutch (NL) ed. |
Publisher | Editions Françoise Blouard |
Description
In Gezonde Kleur krijgt u, in een eenvoudige taal, een actuele stand van zaken in het onderzoek rond natuurlijke antioxidanten en wordt dit ook naar de praktijk omgezet met een 60-tal recepten, rijk aan smaak en kleur.
Het zijn eenvoudig te bereiden recepten waarbij ernaar gestreefd werd om de voedingswaarde van de ingrediënten zo maximaal mogelijk te behouden.
Een tabel verduidelijkt telkens de totale antioxidatieve waarde en geeft aan welke types antioxidanten er in het recept voorkomen.
Dit werk baseert zich op de meest recente opzoekingen inzake de natuurlijke antioxidanten.
Soep van zoete aardappelen met limoengras en gember, tartaar van tomaten met olijven en pijnappel, salade van rode kool en rode biet met appel en noten, gestoomde boekweit, spiesjes van lotte met jonge erwtjes, koriandersaus, citrusvruchten en limoengras, een roze gelei van rode vruchten.
Bij fruit en groeten is de kleur de weerspiegeling van hun verdedigingmechanisme, de verdediging tegen de toxische gevolgen van licht en zuurstof. Hoe groter onze weerstand, hoe meer wij ons beschermen tegen vroegtijdige veroudering, de risico's van cardio-vasculaire aandoeningen, kanker...
Lekker Vitaal nodigt ons uit om stil te staan bij wat we eten. Het stelt ons in een heldere taal een gezonde en smakelijke keuken voor die onze vitaliteit verhoogt, het duizenden jaren oude adagio "Laat voedsel uw geneesmiddel zijn" indachtig. Françoise De Keuleneer en Pol Grégoire stellen 101 eenvoudige en snelle recepten voor, gebaseerd op de volgende grote principes : - Kiezen voor de best mogelijke voedselcombinaties en gezonde, niet-getransformeerde producten. - De voorkeur geven aan rauwe gerechten en bereidingen op lage temperatuur. - Aanvullend gebruik maken van levenskrachtige gekiemde zaden en jonge scheuten. Het resultaat zou ongetwijfeld de zegen krijgen van Epicurus. Proeft uzelf maar een van taboulé van quinoa met Aziatische parfums, lasagne van aubergines met tapenade, rode tonijn mi-cuit, carpaccio van kalkoen met chiffonnade