Dear Customer, we will be closed for the holidays from December 25th until January 2nd. Make sure to place your orders before December 18th!

My Cart

loader
Loading...

Lekker & Typisch Vlaanderen

Fier op Producten van Eigen Bodem


  • Pandora
  • by Freddy Michiels
Dit boek plaatst de traditionele erkende streekproducten extra in de kijker. Door VLAM zijn er momenteel 225 Vlaamse streekproducten erkent. Dit aantal groeit jaarlijks. Het label STREEKPRODUCT.BE werd in het leven geroepen om traditionele streekproducten te herkennen en te erkennen. Zo kan de consument de streekproducten makkelijk herkennen en kan zich goed informeren, voor de producent is de erkenning een beloning en kan hij zo zijn product extra in de kijker zetten.

Link to the exhibition or more info
Click here
Look inside
PDF
ISBN 9789053254523 | NL | PB+
€24,95
available
Quantity
More Information
Publisher Pandora
ISBN 9789053254523
Author(s) Freddy Michiels
Publication date November 2018
Edition Paperback with flaps
Dimensions 266 x 212 mm
Illustrations throughout col.ill.
Pages 259
Language(s) Dutch (NL) ed.
Description

Vlaanderen heeft een rijke voedingsbodem voor in eigen regio gewonnen of ontwikkelde producten. Vele van onze streekproducten hebben de wereld veroverd, nadat ze in onze eigen bodem ontwikkeld zijn en hier steeds meer geconsumeerd werden. Daar mogen - moeten - we trots op zijn, want al deze producten zijn het resultaat van ambachtelijke arbeid en betrokkenheid. Streekproducten moeten geen lange weg afleggen van producent tot consument. Ze zijn ecologisch, echt vers én bijzonder lekker. Door ze te kopen en te consumeren steunen we de eigen economie en werkgelegenheid.

Dit boek plaatst de traditionele erkende streekproducten extra in de kijker. Door VLAM zijn er momenteel 225 Vlaamse streekproducten erkent. Dit aantal groeit jaarlijks. Het label STREEKPRODUCT.BE werd in het leven geroepen om traditionele streekproducten te herkennen en te erkennen. Zo kan de consument de streekproducten makkelijk herkennen en kan zich goed informeren, voor de producent is de erkenning een beloning en kan hij zo zijn product extra in de kijker zetten. Alle in het boek opgenomen producten voldoen aan de strenge criteria van een 'traditioneel streekproduct'. Onze Vlaamse chefs maken dankbaar gebruik van Vlaamse traditionele streekproducten en een aantal ervan manifesteren zich als echte ambassadeurs van deze producten. In het boek komt per provincie één gepassioneerde chef aan het woord die ronduit vertelt over zijn visie op het gebruik van producten uit de streek en het seizoen in zijn keuken. De 5 ambassadeurs in het boek zijn: Johan Segers (Antwerpen), Peter Goossens (Oost-Vlaanderen), Filip Claeys (West-Vlaanderen), Ralf Berendsen (Limburg), Frank Fol (Vlaams Brabant)

Het boek kwam tot stand in samenwerking met VLAM-Streekproducten.