My Cart
Your cart is empty
Looks like you haven't made your choice yet.
- Subtotal
Onze receptuur voor confituur
- Stichting Kunstboek - Food
- in samenwerking met de Week van de Smaak
- by Karen Depoorter
More Information
Publisher | Stichting Kunstboek - Food |
---|---|
ISBN | 9789058564290 |
Author(s) | Karen Depoorter |
Publication date | November 2012 |
Edition | Hardback |
Dimensions | 240 x 170 mm |
Pages | 144 |
Language(s) | Dutch (NL) ed. |
Exhibition | in samenwerking met de Week van de Smaak |
Description
Toen Karen Depoorter vroeger op zoek was naar goede producten voor het ontbijt van haar B&B in Gent en ze veel aardbeien in haar moestuin had, besloot ze om zelf confituur te maken. Het resultaat was niet meteen wat ze wilde, maar ze raakte wel helemaal in de ban van confituur. Tegenwoordig maakt ze in haar zaak Callas Confiture elke dag liters en liters confituur die ze in verschillende winkels verkoopt. Potten vol heerlijke zoetigheid met een creatieve toets. Niet alleen de geliefde klassiekers zoals aardbeien, abrikozen en rabarber staan op haar lijst, ook meer avontuurlijke confituren met exotische toetsen en onverwachte smaakcombinaties. Karen is één van de gezichten van de Week van de Smaak 2012 en wil op die manier ook de brede lagen van de bevolking mobiliseren om confituur te maken en de beste (familie)recepten te delen. 'Onze receptuur voor confituur' bevat naast de traditionele confituur ook marmelade, gelei, compote en chutney en bewijst dat confituur niet alleen op de boterham thuishoort. Als afsluiter brengen 2 bekende chefs en 2 gerenommeerde patissiers enkele zoete en hartige creaties waarin de confituren zijn verwerkt.