Dear Customer, we will be closed for the holidays from December 25th until January 2nd. Make sure to place your orders before December 18th!

My Cart

loader
Loading...

Restaurant A'Qi

Arnold Hanbuckers, Karen Keygnaert


  • Stichting Kunstboek - Food
  • by Arnold Hanbuckers, Karen Keygnaert. Fotografie: Bart Van Leuven
In restaurant A'Qi draait het rond spanningsvelden. Nooit zomaar iets voor zeker aannemen. Niet meedrijven op een stroom. Twee chefs, elk met hun eigen inbreng. Een dialoog. De ene klassiek geschoold, een pak ervaring en grootgebracht binnen het beroep, met een ijzersterke eigen visie. De andere jonger, wispelturiger, die inzichten meebrengt uit andere creatieve disciplines en met evenveel eigen visie. Dat botst soms, maar uit die clash worden de mooiste dingen geboren.

ISBN 9789058564412 | E/ F/ NL | HB
€49,00
available
Quantity
More Information
Publisher Stichting Kunstboek - Food
ISBN 9789058564412
Author(s) Arnold Hanbuckers, Karen Keygnaert. Fotografie: Bart Van Leuven
Publication date June 2013
Edition Hardback
Dimensions 280 x 280 mm
Illustrations 100 col.ill.
Pages 144
Language(s) Eng./Fr./NL ed.
Description

In restaurant A'Qi draait het rond spanningsvelden. Nooit zomaar iets voor zeker aannemen. Niet meedrijven op een stroom. De dingen om en om draaien om tot iets eigens te komen. Twee chefs, elk met hun eigen inbreng. Een dialoog. De ene klassiek geschoold, een pak ervaring en grootgebracht binnen het beroep, met een ijzersterke eigen visie. De andere jonger, wispelturiger, die inzichten meebrengt uit andere creatieve disciplines en met evenveel eigen visie. Dat botst soms, maar uit die clash worden de mooiste dingen geboren. Twee hoofden, vier handen, een dubbele insteek die danst rond natuur en cultuur. De producten waarmee we werken zijn prachtig in hun eenvoud en moeten zoveel mogelijk met rust gelaten worden. Want ons bindt is een diep respect voor de natuur. Maar het vergt cultuur om ze eetbaar, lekker, mooi om te zien en net iets meer dan basic te maken. Om het alledaagse te overstijgen. Om het een gerecht te laten zijn. Het vergt visie om ze van uit iedere cultuur te halen. Om verder te gaan dan onze eigen paplepelcultuur. Om te kijken wat andere culturen al eeuwenlang met hun producten doen.
Aziatische verfijning geënt op Westerse traditie, onze basis. Dat boeit ons. Dat zijn onze bouwstenen en daarmee creëren wij. Om het verschil te maken. Om het iets van ons beiden te maken. Dat verschil willen wij met dit boek uitdrukken.