My Cart

loader
Loading...

Durbuy. Une histoire d'hier, d'aujourd'hui et de demain

Een verhaal van ondernemen en beleven


  • Stichting Kunstboek
  • by Marc Coucke, Michaël De Moor. Henk van Cauwenbergh (photography)
Durbuy, in het hart van de Belgische Ardennen, roept bij zowat ieder van ons dezelfde iconische beelden op: een romantisch ogend kasteel bovenop een rotspartij, een gezellig middeleeuws stadje met pittoreske straatjes en eeuwenoude huizen, het imposante Hotel Restaurant Le Sanglier des Ardennes met een onwrikbare gastronomische reputatie… Omgeven door heuvels en bossen lijkt het 'kleinste stadje ter wereld' tegen alles bestand en het is alsof de tijd er heeft stilgestaan.

Look inside
PDF
ISBN 9789058566072 | NL/ F | HB
€79,90
at this moment not in stock
Quantity
More Information
Publisher Stichting Kunstboek
ISBN 9789058566072
Author(s) Marc Coucke, Michaël De Moor. Henk van Cauwenbergh (photography)
Publication date December 2018
Edition Hardback
Dimensions 330 x 267 mm
Illustrations 200 col. & bw ill.
Pages 288
Language(s) NL/ Fr ed.
Description

Durbuy, in het hart van de Belgische Ardennen, roept bij zowat ieder van ons dezelfde iconische beelden op: een romantisch ogend kasteel bovenop een rotspartij, een gezellig middeleeuws stadje met pittoreske straatjes en eeuwenoude huizen, het imposante Hotel Restaurant Le Sanglier des Ardennes met een onwrikbare gastronomische reputatie...
Omgeven door heuvels en bossen lijkt het 'kleinste stadje ter wereld' tegen alles bestand en het is alsof de tijd er heeft stilgestaan. Dit maakt van Durbuy een ideale plek om tot rust te komen, te ontspannen en van natuur, cultuur en gastronomie te genieten. Daar is alvast ook ondernemer Marc Coucke van overtuigd die meer dan 100 miljoen investeert om deze plek tot een unieke toeristische trekpleister met absolute aandacht voor ecologie te laten uitgroeien.
Sterrenchef Wout Bru is partner-vennoot voor het culinaire luik en algemeen vennoot Bart Maerten (La Petite Merveille) beheert alle outdoor activiteiten zoals kajakken, glamping en het uitgebreide aanbod van Adventure Valley Durbuy.
Topfotograaf Henk van Cauwenbergh heeft in zijn eigen onnavolgbare stijl het mooiste van Durbuy samengebracht in het kunstboek Durbuy, une histoire d'hier, d'aujourd'hui et de demain. Een verhaal van ondernemen en beleven.
Een ode aan respectvol en ecologisch ondernemerschap in een unieke biotoop, verpakt in een luxueus grootformaatboek dat tot ieders verbeelding spreekt. Binnenin ontdekt de lezer een bruisende mix van natuurpracht, historisch erfgoed, een blik in de meest exclusieve venues, signature dishes van Wout Bru, unieke beelden van verrassende recreaties... Alles toegelicht in bondige teksten.
Kortom, dit boek is een absolute must have, een uitzonderlijke uitgave mét gouddruk. Noblesse oblige voor deze parel van de Ardennen.


Durbuy, in the heart of the Belgian Ardennes, is said to be the smallest village of Belgium, but what it lacks in size, it makes up for in charm. It boasts a lovely quaint town centre with picturesque streets and old-worldly houses, there's the grand Hotel Restaurant Le Sanglier des Ardennes, celebrated for its fantastic food, the iconic castle on top of the rock… Surrounded by forests and nature, Durbuy is a quiet place as well, an ideal getaway from the daily hustle and bustle and the perfect place to relax and enjoy nature, culture and gastronomy. Entrepreneur and investor Marc Coucke is determined to make Durbuy one of Belgium's tourist hotspots. He is partnering with Michelin star chef Wout Bru for the culinary part of his venture and Bart Maerten for the outdoor activities (glamping, kayaking, adventure trails...). This book offers a glimpse of all things Durbuy has on offer. It showcases a dazzling mix of natural beauty, historical heritage, a peek inside the most exclusive venues, signature dishes by Wout Bru and unique images of the new recreational activities, all artfully captured by photographer Henk van Cauwenbergh.


Durbuy, in the heart of the Belgian Ardennes, is said to be the smallest village of Belgium, but what it lacks in size, it makes up for in charm. It boasts a lovely quaint town centre with picturesque streets and old-worldly houses, there's the grand Hotel Restaurant Le Sanglier des Ardennes, celebrated for its fantastic food, the iconic castle on top of the rock… Surrounded by forests and nature, Durbuy is a quiet place as well, an ideal getaway from the daily hustle and bustle and the perfect place to relax and enjoy nature, culture and gastronomy. Entrepreneur and investor Marc Coucke is determined to make Durbuy one of Belgium's tourist hotspots. He is partnering with Michelin star chef Wout Bru for the culinary part of his venture and Bart Maerten for the outdoor activities (glamping, kayaking, adventure trails...). This book offers a glimpse of all things Durbuy has on offer. It showcases a dazzling mix of natural beauty, historical heritage, a peek inside the most exclusive venues, signature dishes by Wout Bru and unique images of the new recreational activities, all artfully captured by photographer Henk van Cauwenbergh.

Durbuy. Une histoire d'hier, d'aujourd'hui et de demain

Durbuy. Une histoire d'hier, d'aujourd'hui et de demain

€79.90