My Cart

loader
Loading...

BIO logisch ! Dynamisch ! Natuurlijk?

Wijninfo door JAZZPER Van Papeghem


  • Stichting Kunstboek - Food
  • by Jasper Van Papeghem
Wijnliefhebbers - en zijn we dat niet allemaal? - zien vaak door de bomen het bos niet meer. Biologisch is in de keuken en bij de meeste mensen thuis al lang geen onbekende meer, eerder een must, maar de wijnen lijken in ons aankoopgedrag wat achterop te hinken. Biowijn, dat is toch troebele wijn die niet zo fris ruikt? In sommige restaurants kiezen jonge sommeliers inderdaad al eens voor heel bizarre wijnen met een niet meteen appetijtelijke neus, maar er zijn heus wel heerlijke ontdekkingen te doen!

Look inside
PDF
ISBN 9789058566102 | NL | HB
€24,95
available
Quantity
More Information
Publisher Stichting Kunstboek - Food
ISBN 9789058566102
Author(s) Jasper Van Papeghem
Publication date December 2018
Edition Hardback
Dimensions 270 x 200 mm
Illustrations 100 col. & bw ill.
Pages 160
Language(s) Dutch (NL) ed.
Description

Wijnliefhebbers - en zijn we dat niet allemaal? - zien vaak door de bomen het bos niet meer. Biologisch is in de keuken en bij de meeste mensen thuis al lang geen onbekende meer, eerder een must, maar de wijnen lijken in ons aankoopgedrag wat achterop te hinken. Biowijn, dat is toch troebele wijn die niet zo fris ruikt? In sommige restaurants kiezen jonge sommeliers inderdaad al eens voor heel bizarre wijnen met een niet meteen appetijtelijke neus, maar er zijn heus wel heerlijke ontdekkingen te doen!
Jasper Van Papeghem, Eerste Sommelier van België wil in dit boek komaf maken met allerlei vooroordelen en plaatst een aantal (bio)kritische reflecties. Hij gaat dieper in op de verschillen tussen de verschillende landbouwmethodes - biologisch, biodynamisch en natuurlijk - en maakt een selectie van lekkere bio(dynamische) wijnen. Zeer verhelderend en beslist verrijkend


Wine lovers - aren't we all? - often know something about the difference between 'ordinary' wine and its healthier natural or organic counterpart, but most will struggle to pinpoint the exact difference between organic, biodynamic and natural wine. While organic food seems to have won over our hearts as far as fruit and vegetables go, wine seems to be lagging behind in our healthy purchasing behaviour. Jasper Van Papeghem, First Sommelier of Belgium, wants to get rid of prejudices and writes down a number of (bio) critical reflections on the matter. He elaborates on the differences between the different farming methods - organic, biodynamic and natural - and makes a selection of tasty organic (and biodynamic) wines.


Wine lovers - aren't we all? - often know something about the difference between 'ordinary' wine and its healthier natural or organic counterpart, but most will struggle to pinpoint the exact difference between organic, biodynamic and natural wine. While organic food seems to have won over our hearts as far as fruit and vegetables go, wine seems to be lagging behind in our healthy purchasing behaviour. Jasper Van Papeghem, First Sommelier of Belgium, wants to get rid of prejudices and writes down a number of (bio) critical reflections on the matter. He elaborates on the differences between the different farming methods - organic, biodynamic and natural - and makes a selection of tasty organic (and biodynamic) wines.