Dear Customer, we will be closed for the holidays from December 25th until January 2nd. Make sure to place your orders before December 18th!

My Cart

loader
Loading...

Share

De eigenzinnige wereldkeuken van Hilde Stekelorum


  • Stichting Kunstboek
  • by Auteur: Hilde Stekelorum. Fotografie: Jan D'Hondt
Na Tapa-Tapa in Alveringem met een tapaskaart die in de wijde omgeving bijzonder werd gesmaakt, verfijnt chef Hilde Stekelorum haar stijl door diverse opleidingen te volgen en in 2008 verhuist de zaak naar een groter pand. Nog eens een kleine tien jaar later openen Hilde en haar man Bernard restaurant Boîte in Sint-Idesbald. Ze serveert in de drukbeklante zaak een eigenzinnige wereldkeuken met het accent op kruiden, specerijen en groenten.

Look inside
PDF
ISBN 9789058567291 | NL | HB
€27,50
available
Quantity
More Information
Publisher Stichting Kunstboek
ISBN 9789058567291
Author(s) Auteur: Hilde Stekelorum. Fotografie: Jan D'Hondt
Publication date October 2024
Edition Hardback
Dimensions 260 x 210 mm
Pages 128
Language(s) Dutch (NL) ed.
extra information Restaurant Boîte in Sint-Idesbald
Description

Hilde Stekelorum groeide op in een warm gezin op het West-Vlaamse platteland. Vader en moeder maakten graag tijd voor een gezellig etentje in het betere restaurant en zouden op die manier onbewust het professionele pad voor dochter Hilde uittekenen. Op jonge leeftijd zag zij voor zichzelf een toekomst als kok weggelegd. Toch zou het nog een hele tijd duren voor de droom werkelijkheid werd. In die tijd bood een opleiding aan een hotelschool voor een meisje weinig perspectief. Een diploma van vertaler-tolk stond voor meer zekerheid. En dus studeerde Hilde in Gent en ging daarna bij verschillende bedrijven aan de slag.

De culinaire droom werd echter nooit opgeborgen. Hilde neemt in 2004 het dorpscafé van Alveringem over en serveert er… tapas. Al snel wordt de zaak omgedoopt tot Tapa-Tapa en de tapaskaart wordt er in de wijde omgeving bijzonder gesmaakt. Chef Hilde Stekelorum verfijnt haar stijl door diverse opleidingen te volgen en in 2008 verhuist de zaak naar een groter pand. Nog eens een kleine tien jaar later openen Hilde en haar man Bernard restaurant Boîte in Sint-Idesbald. Haar signatuur heeft ondertussen zijn definitieve vorm gekregen. Ze serveert in de drukbeklante zaak een eigenzinnige wereldkeuken met het accent op kruiden, specerijen en groenten. Haar recepten zijn hoogst origineel en nodigen uit om zelf aan de slag te gaan.

Superlekkere gerechten om samen te proeven en te delen, ook thuis