My Cart
Your cart is empty
Looks like you haven't made your choice yet.
- Subtotal
Become a Super Food Chef
Simple shakes and delicious dishes with Superfoods
- Vision
- by Recepten: Mario De l’arbre. Design: Taste Design
More Information
Publisher | Vision |
---|---|
ISBN | 9789079881376 |
Author(s) | Recepten: Mario De l’arbre. Design: Taste Design |
Publication date | December 2015 |
Edition | Hardback |
Dimensions | 250 x 200 mm |
Illustrations | throughout col.ill. |
Pages | 96 |
Language(s) | Eng. ed. |
Publisher | ISBN 9789079881369 (F) ISBN 9789079881352 (NL) |
Description
Superfoods zijn niet alleen meer een hype maar raken alsmaar meer ingeburgerd bij het grote publiek.
Onze maatschappij gaat steeds sneller en mensen hebben minder tijd om gezond en voedzaam te koken waardoor ze grijpen naar ongezonde snacks en fastfood. Dit en een onevenwichtige voeding zorgen op termijn voor bepaalde tekorten. Voeding op basis van superfoods, van nature rijk aan essentiële voedingstoffen, vullen deze tekorten in het lichaam aan zonder dat je urenlang in de keuken hoeft te staan.
Het gebruik van superfoods in smoothies en sapjes is reeds gekend, maar je kan deze poeders, zaden en gedroogde bessen ook perfect verwerken in lunchgerechten, bij het ontbijt of in heerlijke tussendoortjes. Dit boek bevat 56 recepten met superfoods in de hoofdrol. Ze zijn stuk voor stuk eenvoudig, lekker en snel klaar te maken. Ideaal tijdens een drukke werkweek. Alle recepten werden door voedingsconsulent Mario De l'arbre ontwikkeld, waardoor de gerechten perfect uitgebalanceerd zijn en een gezonde weldaad aan vitaminen en mineralen vormen voor je lichaam.
Dit is niet zomaar een kookboek, het bevat ook veel interessante extraatjes. Info over de oorsprong van de soorten superfoods, tips voor gebruik, weetjes over de werking ervan, plaats om eigen recepten te noteren, … Wist je dat sommige superfoods zelfs kunnen gebruikt worden voor cosmetische doeleinden? In het laatste hoofdstuk vind je enkele recepten voor beauty wondermiddeltjes zoals een gezichtsmasker met rauw cacao- en macapoeder.
'Superfoods' is no longer just one of those buzzwords, but is something that has been taken on board by the general public. Our society today is moving faster and faster and people have less time to cook healthy, nutritious meals - and instead tend to grab unhealthy snacks and fast food on the go. All of this - plus a poorly balanced diet - means that over time we start to suffer from deficiencies. A diet based on nature's superfoods, packed with essential nutrients, makes up for these deficiencies in the body without you having to spend hours slaving in the kitchen.
Using superfoods in smoothies and juices is already well known, but these powders, seeds and dried berries are also perfect for use in lunch dishes, for breakfast or in delicious snacks between meals. This book features 56 recipes that use superfoods in the main role. Each and every one of them is simple, tasty and fast to make. Ideal during a busy working week. All of the recipes have been developed by a dietary consultant, Mario De l'arbre, which means that these dishes are perfectly balanced and constitute a healthy treasure trove of vitamins and minerals for your body.
And this is not just a cookbook: it also contains a whole range of interesting little extras. Such as information about the origin of the different types of superfoods, tips for using them effectively and facts about how they work, plus space to make a note of your own recipes, etc. Did you know, for instance, that some superfoods can even be used for cosmetic purposes? In the final chapter, you'll also find a number of recipes for beauty remedies and treatments, such as a facemask made using raw cocoa and maca powder.
Become a Super Food Chef